TMA voor team’s

De TMA-methode kan worden gebruikt om de sterke en zwakke punten van individuen, teams en organisaties te meten op basis van hun competenties, persoonlijkheid en motivatie. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen om TMA in te zetten voor teams:

  1. Identificeer de teamleden: Kies de leden van het team dat u wilt beoordelen. Het is belangrijk om alle teamleden op te nemen om ervoor te zorgen dat de talenten en motivaties van iedereen in aanmerking worden genomen.
  2. Voer individuele TMA-beoordelingen uit: Voer individuele TMA-beoordelingen uit voor elk teamlid. Deze beoordeling evalueert hun competenties, persoonlijkheidskenmerken en motivaties.
  3. Analyseer de resultaten: Nadat de TMA-beoordelingen zijn afgerond, analyseert u de resultaten om de sterke en zwakke punten van het team te identificeren. Gebruik deze informatie om te bepalen waar de talenten van elk teamlid liggen en hoe ze kunnen worden gebruikt om de prestaties van het team te verbeteren.
  4. Ontwikkel een plan: Ontwikkel een plan om te profiteren van de sterke punten van het team en om de gebieden aan te pakken die verbetering behoeven. Dit plan kan training, mentoring of coaching voor teamleden omvatten.
  5. Implementeer het plan: Implementeer het plan en monitor de voortgang. Evalueer voortdurend de prestaties van het team en maak indien nodig aanpassingen.

Met TMA kunt u:

  • Het potentieel van individuen en teams beoordelen
  • Sterke en zwakke punten van individuen en teams identificeren
  • Het talent en de motivatie van elk teamlid begrijpen en benutten
  • Ontwikkelen van gerichte training en ontwikkeling voor individuen en teams
  • Een betere afstemming van individuen en teams op functies en taken mogelijk maken.

Kortom, TMA kan helpen bij het opbouwen van een effectiever en productiever team door de talenten en motivaties van elk teamlid te benutten en te zorgen voor betere afstemming tussen individuen en hun taken.

Breed inzetbaar

TMA heeft een ‘full service’ benadering die recht doet aan de verschillende aspecten van mens en organisatie. TMA wordt gezet voor selectie-, ontwikkeling-, mobiliteit-, beroepskeuze- en re-integratievraagstukken.

Voor individuen en teams

De TMA Methode is ontwikkeld om de relatie tussen benodigde competenties en de talenten van mensen én teams te leggen, zodat organisaties de combinatie van personeel en werk effectief op elkaar kunnen afstemmen.

Positieve empowerment

De nadruk ligt op de talenten en het potentieel van kandidaten. Deze positieve benaderingswijze stimuleert mensen het meest effectief naar productief en ontwikkelingsgericht gedrag.

Sterke onderbouwing

TMA is gebaseerd op de behoeftetheorie van Murray en meer dan 20 jaar onderzoek.
TMA maakt het mogelijk een objectieve-, opbouwende en tevens diepgaande analyse van drijfveren, talent en ontwikkelmogelijkheden te maken.

Focus op talenten en competenties

TMA slaat een brug tussen de verwachtingen van de medewerkers, en die van de organisatie. Door de actieve matching tussen talenten en competenties, zie je meteen in welke mate iemand specifieke competenties kan ontwikkelen.

Elk talentprofiel is uniek

Iedere persoon is anders, en iedere persoon beschikt over andere talenten en ontwikkelbare competenties. Bijgevolg is ook elk talentprofiel uniek en geven de rapportages een duidelijk en uitgebreid beeld van iemands persoonlijkheid.